غاز زیرک ترین پرنده اهلی که دارای حافظه بسیار قوی است

غاز

نام «غاز» از ریشه ghans از زبان نیاهند و اروپایی می‌آید. صورت تلفظ آن در انگلیسی باستان gōs، انگلیسی goose، آلمانی gans، دانمارکی gås، سوئدی gäss و در زبان‌های سلتی مانند ایرلندی باستان géiss، ایرلندی gé، زبان برتون gwaz و در اسپانیایی ganso آلبانیایی gatë، رومانیایی gâskă و چک husa، و در هندی و اردو həns است. واژه خربت نیز به معنی مرغابی بزرگ است.

غازها متعلق به راسته ی غاز سانان، خانواده ی آناتید، زیرخانواده ی آنسرین و دسته ی غاز ها هستند. پرندگانی خون گرمند و توانایی پرواز دارند و شنوایی و بینایی شان تکامل یافته است. راسته ی غاز سانان منقار پهنی دارند که دارای حفره های فراوان حسی است. همچنین دارای پرده بین انگشتان پا هستند. جوجه هایشان هم پس از بیرون آمدن از تخم توانایی شنا کردن در آب را دارند و نسبت به سایر ماکیان بسیار سریعتر رشد میکنند، غازها خیلی کم مریض می شوند و میزان تلفاتش نسبت به سایر دام و طیور پایین تر است.

دمای بدن غاز ها بین 40 تا 60 درجه و از پستانداران بیشتر است!

ویژگی های فیزیولوژیکی غاز:

غازها توانایی زیادی در سازش با شرایط محیطی جدید برای زندگی دارند. توانایی تحمل سرمای تا ۱۰- درجه ی سانتیگراد و گرمای زیاد را دارند؛ ولی جوجه غازها بسیار به سرما حساس هستند. غازها نسبت به بیماری ها بسیار مقاوم هستند و توانایی استفاده از علوفه ی خشبی، پرورش و نگهداری از آن ها را بسیار مقرون به صرفه تر از سایر ماکیان کرده است.

ویژگی های رفتاری غاز:

غازها زیرک ترین پرنده های اهلی هستند و حافظه ای بسیار قوی دارند و هرگز به کانی بالیسم دچار نمی شوند، صاحبشان و اهالی خانه را میشناسند و درصورت حضور غریبه یا خطر، سر و صدا میکنند و در ضمن پرندگانی آبدوست هستند.

تخم غاز:

تخم غاز ۱٫۸ برابر درشت تر از تخم مرغ است و پوسته ی آن ۱٫۵ برابر ضخیم تر از پوسته ی تخم مرغ است. تعداد روزنه های پوسته ی تخم غاز در واحد سطح نسبت به تخم مرغ کم تر است. زرده ی تخم غازکم آب تر و چرب تر از تخم مرغ است. درصد سفیده ی تخم غاز ۵۲٫۵، زرده ۳۵٫۱ و پوسته ۱۲٫۴ است.

سایز تخم غاز

گوشت غاز:

گوشت غاز غنی از پروتئین است. محتوای چربی گوشت بسته به نژاد پرنده ، روشی که مدیریت می شوند و غذایی که میخورند متغیر است. محتوای چربی بعد از پخته شدن هم تا حد زیادی به روش پخت بستگی دارد. گوشت غاز بدون پوست، چربی بالایی ندارد. در سال های اخیر بدلیل تبلیغات تلویزیونی برای استفاده چربی ایده آل هنگام سرخ کردن سیب زمینی ها، چربی غاز هم تقاضای بالایی داشته است. یک ضرب المثل ترکیه ای میگوید: گوشت غاز نخورده ای که بفهمی چه لذتی دارد! گوشت غاز از دیرباز، جزو غذاهای اعیانی و بسیار با کیفیت بوده و هست.

خواص گوشت غاز + چرا بهترگوشت غاز مصرف کنیم

برای تهیه محصولات پروتئینی سالم و ارگانیک به سایت جیک و جیک مراجعه بفرمایید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *