پرورش جوجه غاز محلی + در شرایط مختلف

پرورش جوجه غاز محلی

پرورش جوجه غاز محلی

پرورش جوجه غاز محلی .غازها پرندگانی با جثه ی بزرگ هستند که حیاتشان بسته به آب می باشد.بیشتر آنها در اروپا، آسیا و آمریکای شمالی از نوع پرندگان وحشی و مهاجر هستند.غازها به راحتی در شرایط آب و هوایی مختلف زندگی می کنند. این پرندگان اهلی در رنگ ها و شکل های مختلف می باشند که از نظر جثه از سایر اجداد بزرگتر هستند.

گروه اول در اروپا زندگی می کنند و به نام Anser anser شناخته می شوند. گروه دوم در آسیا بوده و از نسل غازهای Anser cygnoides Swan می باشند.غازهای اهلی که در آب و هوای معتدل زندگی می کنند غازهای کانادایی در آمریکای شمالی و غازهای قو مانند آمریکایی در آمریکای جنوبی هستند.

روش های پرورش غاز در ایران

پرورش غاز در سالن بسته – پرورش به صورت سالن و مرتع – پرورش به صورت سیستم باز – پرورش در شالیزار مناسب منطقه ی شمال ایران و سایر شالیکاری های کشور – پرورش توام غاز و ماهی در استخر های پرورش ماهی مناسب حاشیه ی رودخانه های کشور. در هر نوع از پرورش، مرحله ی ابتدایی پرورش دشوارترین است که تا سه هفتگی طول می کشد .

در این مرحله جوجه ها به شدت به سرما حساسند.

برای پرورش سه روز اول جوجه دمای سالن 30 تا 35 درجه ی سانتی گراد و در پایان هفته دما به 29 درجه می رسد.

در پایان هفته ی دوم دما به 25 درجه کاهش می یابد .

در سالن بسته نیاز به تهویه وجود دارد ولی در روش های باز در این نوع هزینه هم صرفه جویی می شود.

 

تخم غاز

تخم غاز 1.8 برابر درشت تر از تخم مرغ است و پوسته ی آن 1.5 برابر ضخیم تر از پوسته ی تخم مرغ است. تعداد روزنه های پوسته ی تخم غاز در واحد سطح نسبت به تخم مرغ کمتر است. زرده ی تخم غاز کم آب تر و چرب تر از تخم مرغ است. درصد سفیده ی تخم غاز 52.5، زرده 35.1 و پوسته 12.4 است .

جفت گیری

تخمگذاری در غارها در اوایل پاییز شروع می شود.

تشخیص دادن غازها بسیار مشکل است غازهای نر معمولا بزرگ تر و وحشی تر از غازهای ماده هستند.

جوجه کشی غاز

طول مدت جوجه کشی در این پرنده 30 روز است.

۲۷ روز در ستر با دمای ۳۷٫۷ درجه ی سانتی گراد و رطوبت نسبی ۶۰ تا ۶۵ درصد و ۳ روز آخر در هچر با ۳۷ درجه ی سانتی گراد و رطوبت ۸۰ درصد. البته جوجه کشی غاز شگردهای خاص دارد که می توانید در بخش علمی دی کیوشاپ قسمت پرورش غاز طریقه جوجه کشی مخصوص غاز را مطالعه بفرمایید. طول مدت جوجه کشی غاز نژاد اوکراینی 35 روز می باشد که 3 روز آخر به عنوان هچر استفاده می شود. تخم غازها باید به حالت افقی قرار بگیرند و با زاویه ی ۱۸۰ درجه بچرخند.

جنین بسیار به افزایش درجه ی حرارت حساس است.

خنک سازی تخم ها هر ۲ روز یک بار برای ۱۵ دقیقه صورت می گیرد.

از روز پانزدهم هم هر ۲ روز یک بار تخم غازها را با آب ۳۷٫۵ درجه ی سانتی گراد اسپری می کنند.

دستگاه جوجه کشی باید ۲۱ درصد اکسیژن داشته باشد.

تهویه ی ماشین جوجه کشی تخم غاز دو برابر بیشتر از تهویه ی تخم مرغ است.

بهترین وزن تخم غاز برای جوجه کشی ۱۲۰ تا ۱۶۰ گرم است و ایندکس مناسب آن ۱٫۵۱ می باشد.

از یک تخم ۱۵۰ گرمی ، یک جوجه ی ۱۰۰ گرمی به وجود می آید.

دوره ی جنینی آن ۱۰ روز بیشتر از تخم مرغ است.خنک سازی تخم ها هر ۲ روز یک بار برای ۱۵ دقیقه صورت می گیرد.

از روز پانزدهم هم هر ۲ روز یک بار تخم غازها را با آب ۳۷٫۵ درجه ی سانتی گراد اسپری می کنند.

دستگاه جوجه کشی باید ۲۱ درصد اکسیژن داشته باشد.

تهویه ی ماشین جوجه کشی تخم غاز دو برابر بیش تر از تهویه ی تخم مرغ است.

بهترین وزن تخم غاز برای جوجه کشی ۱۲۰ تا ۱۶۰ گرم است و ایندکس مناسب آن ۱٫۵۱ می باشد.

از یک تخم ۱۵۰ گرمی ، یک جوجه ی ۱۰۰ گرمی به وجود می آید.

دوره ی جنینی آن ۱۰ روز بیش تر از تخم مرغ است.


%d8%b3%db%8c%d8%b3%d8%aa%d9%85-%d9%87/”>پرورش غاز + این حیوان اقتصادی در سیستم های پرورشی را بشناسیم
غاز زیرک ترین پرنده اهلی که دارای حافظه بسیار قوی است
برای تهیه محصولات پروتئینی سالم و ارگانیک به سایت جیک و جیک مراجعه بفرمایید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *